Christelijk Lyceum Zandvliet Den Haag

Slideshow
Projectomschrijving

Het Christelijk Lyceum Zandvliet in Den Haag opende eind 2015 de deuren van haar vernieuwde school aan de Bezuidenhoutseweg, waar les wordt gegeven aan 700 leerlingen op HAVO en VWO-niveau. De oude school werd in 2015 gesloopt en in datzelfde jaar herbouwt, waarbij alle werkzaamheden volgens de planning zijn afgerond. In het Design & Build–project werd zowel het ontwerp als de realisatie overgelaten aan DP6 Architecten en BAM Bouw en Techniek en het gehele bouwprojectmanagement lag in handen van ben adviseurs.

De school is al sinds 1925 gevestigd op deze unieke plek aan het Haagse Bos en de eerste plannen voor vernieuwing ontstonden al enkele jaren geleden. Volgens Rector Alphons den Heijer is er lang nagedacht over wat de precieze wensen waren en of deze locatie nog wel geschikt was. Snel werd duidelijk dat verhuizen geen optie was. Daarom werd gekozen voor sloop en nieuwbouw, met als doel een flexibele gebouwstructuur die voldoet aan de eisen van een moderne onderwijsinstelling. Zodat de visie op onderwijs ook in de toekomst kan worden gehuisvest.

Projectresultaat

Het project kende een aantal flinke uitdagingen, maar is uiteindelijk toch precies binnen 10 maanden afgerond. Zo moesten leerlingen tijdelijk worden gehuisvest in een ander gebouw en diende de monumentale boom op het plein te worden verplaatst, omdat deze niet mocht worden gekapt. bbn adviseurs heeft de onderwijsinstelling bijgestaan door het proces van begin tot eind te begeleiden: van het opstellen van het Programma van Eisen, het begeleiden van de aanbesteding, het toetsen van het ontwerp, het begeleiden van de sloop en de aanbesteding en uitvoering van de tijdelijke huisvesting.

Opdrachtgever

Lucas Onderwijs

Opdrachtnemers

bbn adviseurs

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig naar het resultaat van dit bouwproject? Dan kunt u hier een timelapse van het bouwproject bekijken.

Gratis Dienstverlening

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Projecten Databank

Welke Bouwregie projecten in Nederland? Projecten Databank

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de PPS Netwerk Nederland Nieuwsbrief!