Gratis Dienstverlening

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Projecten Databank

Welke Bouwregie projecten zijn er in Nederland? Projecten Databank

'Samenwerken aan Infrastructuur' met cases Ring Utrecht, HOV 't Gooi en Nood-Zuid lijn - 9 februari 2017, Zeist

BouwRegieNetwerk organiseert op donderdag 9 februari 2017 een inspirerende Meet-Up over ‘infrastructuur’. Aan de hand van diverse verhalen en veel voorbeelden pakken we het thema ‘samenwerken aan de beste oplossingen voor Nederlandse infrastructuur’ vast. Er zijn nog enkele plaatsen, dus aanmelden is nog mogelijk.

Het realiseren van kwalitatief goede en toekomstbestendige infrastructuur is een uitdaging, want technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en complexiteit van de vraagstukken neemt alleen maar toe. Meer en beter samenwerken in de sector maakt snelheid en flexibiliteit mogelijk. Vanuit gedeeld perspectief samenwerken aan oplossingen, vraagt echter om andere rollen, mindset en gedrag. Gericht op wederzijds vertrouwen, om maximaal elkaars sterkten te benutten. Vechtcontracten behoren tot de verleden tijd, zodat we opgaven anders en vooral beter het hoofd kunnen bieden.

Samenwerken is een ‘license to operate’ geworden, maar samenwerken zoals we dat kennen met vrienden of binnen een klein team, is niet te vergelijken met samenwerken ‘tussen organisaties’. Er is hier sprake van nieuwland. Dat geldt niet alleen tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers, maar ook binnen consortia. Langjarig samenwerken gaat dus niet vanzelf, maar er liggen grote kansen en met de juiste stappen en startcondities kan grip worden georganiseerd. Wat komt daar bij kijken? En wat gebeurt er in de infra op dit gebied? Wat zijn succesfactoren en de lessons learned tot nu toe?

Daarover organiseert BouwRegieNetwerk op donderdag 9 februari 2017 een inspirerende Meet-Up. Aan de hand van diverse verhalen en veel voorbeelden pakken we het thema ‘samenwerken aan de beste oplossingen voor Nederlandse infrastructuur’ vast.

De voorbeelden die centraal staan zijn o.a.:

  • Samenwerking Noord-Zuid lijn: Het projectbelang centraal, want ‘samenwerken is niet hetzelfde als elkaar niet tegenwerken’
  • HOV ‘t Gooi: Integrale projectorganisatie Provincie, Gemeente en Prorail. Hoe werkt het? Wat zijn de ervaringen? En hoe kunnen verschillende belangen worden vertaald naar 1 integraal projectbelang?
  • Ring Utrecht: Samen realiseren van betere doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Wat zijn de ervaringen tot nu toe in de samenwerking tussen betrokken partijen voor oplossingen voor de A12 en A27?

Klik hier] voor het volledige programma, meer informatie en aanmelding:

BouwRegieNetwerk, 6 februari 2017

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de PPS Netwerk Nederland Nieuwsbrief!