Gratis Dienstverlening

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?Nieuwsbrief

Linked-In

Meediscussiëren op LinkedIn? LinkedIn

Projecten Databank

Welke Bouwregie projecten zijn er in Nederland? Projecten Databank

Loopstromen in goede banen geleid - 18 februari 2016, Amsterdam

Trein- en busstations, winkelcentra, luchthavens, ziekenhuizen, evenemententerreinen en attractieparken zijn plekken waar veel mensen tegelijkertijd komen en gaan. Vaak doelgericht, soms gehaast, dan als eenmalige bezoeker en dan weer als regelmatige gast. Voetgangers willen zich veilig en comfortabel kunnen voortbewegen in deze publieke ruimtes. Daarnaast dient er voor gezorgd worden dat de bezoeker snel de dienstverlening vindt waarvoor hij komt, zoals retail of kaartverkoop. Om de veiligheid, doorstroming en capaciteit van routes te garanderen is inzicht en actuele informatie nodig. De tijd dat bezoekers aan hun lot over gelaten werden en zelf maar moesten zien hoe ze van A naar B kwamen, is voorbij. Dit kan niet meer vanuit huidige veiligheidsvoorschriften, maar dit zou ook een gemiste kans betekenen vanuit commercieel oogpunt.

Tegenwoordig zijn ‘loopstromen’ wetenschap geworden. Voetgangersbewegingen e.d. kunnen erg goed in ‘kaart’ gebracht worden. Die uitkomsten kunnen geanalyseerd worden om daarna te gebruiken om stromen te perfectioneren. Zodoende kan de bezoekersstroom bijvoorbeeld sneller over een terrein gemanaged worden maar kunnen ze ook worden verleid om –indien van toepassing- meer aankopen te gaan verrichten. Al met al kan met deze loopstroom technologie het effect van gerichte beslissingen inzichtelijk worden gemaakt. Het uiteindelijk doel is uiteraard: tevreden bezoekers in een veilige omgeving die graag terugkomen.

BouwRegieNetwerk heeft op 18 februari 2016 4 ‘loopstroom-deskundigen’ uitgenodigd om bovenstaand thema uit te diepen. In dit seminar gaan we in op de verschillende mogelijkheden die er op dit moment op dit gebied bestaan. Wat brengt een slimme architectuur en ‘crowd management’ ? Er wordt gekeken naar praktijkcases om u inzichtelijk te maken waar het effect van de diverse maatregelen precies in gaat zitten. Klik hier om het volledige programma te bekijken en u aan te melden.

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in en u blijft automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkeling op het gebied van ESCo’s en energietransities.

U bent ingeschreven voor de PPS Netwerk Nederland Nieuwsbrief!